Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Μετά την συνάντηση με τον Χρυσοχοίδη, συνεχίζουμε τους αγώνες μας!

Μετά την συνάντηση με τον Χρυσοχοίδη, συνεχίζουμε τους αγώνες μας!

Πραγματοποιήσαμε σήμερα διάβημα διαμαρτυρίας στον υπουργό Προστασίας Πολίτη, κ.Χρυσοχοϊδη, μετά την απαράδεκτη προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών των ενόχων για το θάνατο του Μοχάμεντ Καμράν μετά από βασανισμό στο ΑΤ Νίκαιας. Μετά την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε, το Υπουργείο αναγκάστηκε να ασχοληθεί με το ζήτημα και να κάνει δεχτή την αντιπροσωπεία μας.
Στη συνάντηση με τον υπουργό η αντιπροσωπεία της Κίνησης «Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή» έθεσε τέσσερα ζητήματα και επιπλέον απαίτησε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων διαδηλωτών στη Νίκαια και την παύση της δίωξης με τον διαβόητο «κουκουλονόμο» του Δένδια.
1. Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι της δολοφονίας του Μοχάμεντ Καμράν και να σταματήσει η συγκάλυψη των αιτιών θανάτου. Όπως δείχνει η δεύτερη γνωμάτευση απορρίπτονται οι ισχυρισμοί της πρώτης ιατροδικαστικής έρευνας ότι δεν έφερε κακώσεις, υπάρχουν σημεία βασανισμού με εκδορές και εγκαύματα που παραπέμπουν σε άσκηση βίας και ηλεκτροσόκ.
Θέλουμε να ανοίξουν οι φάκελοι περιστατικών αστυνομικής βίας που κουκουλώθηκαν όπως των τριών δολοφονιών μεταναστών στη Π. Ράλλη αλλά και βασανισμών στα ΑΤ Ομονοίας, Ακροπόλεως, Αγίου Παντελεήμονα, Σύμης, η περίπτωση σκισίματος του Κορανιού κλπ, και να καταλογισθούν οι ευθύνες.
2. Απαιτούμε να συνεχιστεί η διερεύνηση της υπόθεσης των απαγωγών των Πακιστανών και να ανοίξει ξανά η υπόθεση του σκανδάλου των υποκλοπών. Όπως ζητά και η ίδια η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος χρειάζεται επανόρθωση για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους συμπαραστάτες μέλη της, ιδιαίτερα μετά την δημιουργία «μαύρης λίστας» και την αφαίρεση διαβατηρίων και απαγόρευση εισόδου-επιστροφής στην Ελλάδα για όσους επισκέφθηκαν πρόσφατα τους συγγενείς τους.
3. Απαιτήσαμε να μπει τέλος στην απαράδεκτη αντιμετώπιση των προσφύγων που ξεκινάει με την άγρια αντιμετώπιση στην είσοδο από τη σιδερόφρακτη FRONTEX και συνεχίζεται με τα απάνθρωπα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ζητήσαμε την κατάργηση των νόμων και των διαταγμάτων της ΝΔ που απαξιώνουν το δικαίωμα στο άσυλο, χαρακτηρίζουν τον διωκόμενο μετανάστη «δημόσιο κίνδυνο», ζητήσαμε την κατάργηση της συνθήκης Δουβλίνο 2 και επίσης να μην φτιαχτούν ποτέ και πουθενά στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.
4. Απαιτήσαμε να σταματήσει η συνεργασία φασιστικών ομάδων με την Αστυνομία με επιθέσεις κατά μεταναστών και διαδηλωτών, όπως έγινε στις 9 Μάη. Καταγγείλαμε την συνεργασία του ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα με φασιστικές επιτροπές κατοίκων που ευθύνονται για μαχαιρώματα, επιθέσεις σε μετανάστες, εμπρησμό τζαμιού, περιπολίες για κλείσιμο καταστημάτων μεταναστών, για επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας, βίαιο κλείσιμο της παιδικής χαράς.
Σε κάποια από τα παραπάνω ζητήματα ο υπουργός δήλωσε αναρμόδιος, όπως πχ για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις απαγωγές. Σε κάποια άλλα προχώρησε σε υποσχέσεις, όπως ότι σε 3 μήνες το άσυλο θα φύγει από την Αστυνομία καθώς και ότι θα δοθεί υπηκοότητα στα παιδιά των μεταναστών. Για την υπόθεση Μοχάμεντ Καμράν δήλωσε ότι παραπέμπει τον φάκελο στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου και ότι δεν διενεργείται ΕΔΕ. Ζήτησε τέλος διάλογο για την επίλυση των ζητημάτων των μεταναστών.
Η Κίνηση «Ενωμένοι στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή» δηλώνει ότι:
Σήμερα προχωρήσαμε σε διάβημα διαμαρτυρίας και όχι κάποιον «διάλογο» με το Υπουργείο. Συνεχίζουμε να οργανώνουμε τους αγώνες του αντιρατσιστικού κινήματος για άσυλο στους πρόσφυγες, νομιμοποίηση των μεταναστών, κατάργηση των ρατσιστικών νόμων, κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης, τιμωρία των ρατσιστικών εγκλημάτων στης Αστυνομίας, σταμάτημα της συνεργασίας φασιστών – ΕΛΑΣ. Μονάχα οι αγώνες μας μπορούν να φέρνουν αποτελέσματα!
Συνεχίζουμε οργανώνοντας μεγάλες κινητοποιήσεις κατά του Διακυβερνητικού Φόρουμ Μετανάστευσης και Ανάπτυξης, με πρώτη την διαδήλωση στις 31 Οκτώβρη, στις 2 μμ, στο Σύνταγμα.